utorak, 22. listopada 2013.

PITA OD JABUKA "AMERICAN STIL"



Kako superbrzo napraviti kolač, koji će k tome biti zamamnog ukusa i izgleda, odudarati od tradicionalnog štiha, a biti prepun sezonskog voća? -Za danas budući su jesenski dani preporučujemo nešto što iako sveprisutno može biti učinjeno u mnogo varijanti, pitu od jabuka!
Naša pita od jabuka, american stil, vrlo je je jednostavna za pripremu, a i ukusna.



SASTOJCI
4 velike jabuke
2 vrećice vanilin šećera
100 grama margarina
120 grama šećera
cimet u prahu
350 do 400g brašna
1dcl mlijeka
1 jaje, prašak za pecivo
krušne mrvice, šećer u prahu

PRIPREMA
TIJESTO;
Brašno pomiješati s pola vrećice praška za pecivo, vrećicom vanilin šećera, i 100 grama margarina nasjećenog an tanke ploškice, sve dobro izdrobiti, zatim dodati jaje, 1 dcl mlijeka i sve dobro umješati. tako pripremljeno tijesto razvaljati na nekih 0,8 cm debljine i staviti u blago zamašćenu tepsiju, ili kalup.



JABUKE
jabuke oguliti te narezati na tanke ploškice, na tijesto slagati red jabuka, posuti s malo vanilin šećera i običnog konzumnog šećera, te malo cimeta u prahu, nakon toga novi sloj i polako prekrivati tijesto do visine od nekih 3 do max 4 cm debljine. Na koncu, po jabukama posuti još vanilin šećera, cimeta i šećera,  te malo krušnih mrvica.
tako pripremljen kolač peči oko 35 do 40 min u pećnici an temperaturi od 180 stupnjeva, na koncu zapeči kolač 5 min na 220 stupnjeva i izvaditi da se ohladi. Nakon rezanja, ovakvu pitu, možete jesti i uz dodatak šlaga, ili tučenog slatkog vrhnja.

Nema komentara:

Objavi komentar