ŠPAGETI S MORSKIM PLODOVIMA
sastojci potrebni za pripremu;
pola pakiranja špageta
1 pakiranje zamrznutih, ili svježih morskih plodova cca 300-tinjak grama
3 režnja češnjaka
svježi, ili sušeni list prešina
sol, papar, bijlo vino, malo maslinova ulja, ružmarin
Špagete skuhati adente nekih 10-tak minuta. u dublju posudu, staviti na srednu vatru 1 dcl maslinovog ulja, te sasjeckani češnjak, prešinov list i kratko propržiti, dodati morske plodove, sol, , nekoliko listića ružmarina, papar (po mogućnosti bijeli), doliti 1 dcl bijelog vina, pirjati sve na srednje laganoj vatri 10 do 15 minuta. Možete dodati i dvije tanke kriške domaćeg paradajza.
špagete promješati s malo maslinovog ulja, servirati na tanjure, te preliti s morskim plodovima, te dobivenim umakom.Na ovaj način možete pripremiti i svježe dagnje, razne školjke, te kasnije kombinirati s tjesteninom....
Nema komentara:
Objavi komentar