utorak, 15. listopada 2013.

BRZI JESENSKI RIŽOTO S GLJIVAMA

U petak u se u Kutini, točnije u Hotelu Kutina održava kulinarska manifestacija "Zlatna Dunja", u okviru hrvatskog kuharskog kupa, ovo natjecanje je dobro došla prilika da svi zajedno uživamo u majstorijama vrhunskih kuhara, ponešto naučimo, no i da nešto pripremimo kroz recepte i savjete kutinanews food & fun, stranica, zar ne? Neće vam biti teško postati pravi majstor-ica od kuhinje ukoliko budete redovito pratili naš web :)
Jesensko je vrijeme, vrijeme branja šumskih i drugih plodova, a ovdje posebno mislimo na šumsko meso, odnosno gljive. zašto ih raditi uvijek na isti, dosadan način, pirjati s lukom, ili pohati, evo jednog našeg jednostavnog, no vrlo primamljivog recepta za rižoto sa šumskim gljivama.



sastojci potrebni za pripremu-;

150 g riže, kuhane adente
250 grama šumskih gljiva, bukovače, vrganji, pečurke, lisičarke, ili pečurke
50 grama sitno sjeckane pancete, ili domaćeg, dimljenog špeka
3 režnja sjeckanog češnjaka
papar, sol, vegeta, peršinov list, par kapi limunovog soka
malo vrhnja za kuhanje

PRIPREMA
Rižu skuhati adente, da se svako zrno odvaja, te iscjediti i ostaviti u posudi. Na zagrijanom ulju propržiti dvije minute narezani češnjak, te sitno isjeckanu pancetu, ili špek, dodati svježi usitnjeni peršinov list, na to dodati grubo rezane gljive koje imate, može kombinacija gore nevedenih vrsta, a može i ono što vam je na raspolaganju, uz navedne gljive, u ovaj recept se uklapaju čak i svježe sunčanice. Gljive posoliti popapriti, dodati nekoliko kapi limunovog soka, te dinstati 10 do 15 minuta, nakon toga dodati pola dcl vrhnja za kuhanje, te dinstati još 5 minuta. -Na kraju u smjesu, dodati skuhanu rižu, lagano izmješati, te ostaviti na laganoj vatri još pet minuta...Nakon toga, nevjerojanto ukusan, aromatičan i maštovit, jesenski rižoto s gljivama, spreman je za serviranje, uz jelo preporučujemo i neku salatu, zelenu, ili po volji...



Nema komentara:

Objavi komentar