četvrtak, 17. listopada 2013.

HR-ČINKE, SWEET CROPANCAKE



Sigurno ste gledali poneki film gdje se pojavljuju famozne američke palačinke, onako, debele oko 1,5 do 2 cm, koje ona Ameri namažu javorovim sirupom, pa kasnije dobiju kojih desetak kg viška, e imamo i mi konja, odnosno palačinku za trku u teškoj kategoriji.
Ovaj recept budući da je naš izvorni, nazvali smo u nedostatku imena  SWEET CROPANCAKE, odnosno maštovito na našem jeziku slatka hr-činka, jedna palačinka ujedno je obrok za jednu osobu i to izdašan.

sastojci za cropancake

dva jaja
vrećica vanilin šećera
velika žlica čvrstog jogurta
1 dcl mlijeka
1,5 šalice oštrog brašna
žlićica soli
malo mineralne vode




priprema smjese

istucite dva jaja, zatim dodajte mlijeko, vanilin šećer, sol i ukoliko želite malo limunove korice, i naravno jogurt, dobro istucite smjesu i dodajte brašno, dok ne dobijete smjesu, za trećinu gušću no onu za klasične palačinke.
smjesu izlijte na jako zagrijanu tavu na koju ste dodali malo ulja (tava za ovakvu palačinku treba biti nešto većeg promjera), pecite dok se tijesto s vanjske stanje ne zgusne, a kada a tada pažljivo okrenite palačinku na drugu stranu te pecite još nekoliko minuta. Kada je gotova palačnka bi trebala biti debljine od oko 1 cm, ovisi o veličini tave, lagano pjenaste teksture. Konzumirati je možete uz sve jamove i pekmeze, čokoladne namaze, orahe, lješnjake, med...što god vam srce želi , ili imate pri ruci

Nema komentara:

Objavi komentar